Trening uz muziku – Potpun ugođaj za nerve

Trening uz muziku – Potpun ugođaj za nerve

Od sutra krećem u teretanu! Koliko puta ste izgovorili ovu rečenicu, ili čuli da je neko izgovara? I ja sam, ne brinite. Ipak, nekako je činjenično stanje da to sutra nikada ne svane. Mislim, svane to sutra, ali se ta teretana nekako nerazdvojivo spoji sa sutra, da kad se to sutra pretvori u danas- sve što smo pričali i planirali ispari. Ono što je očito je da motivacija za trening nije dovoljno jaka. Stručnjaci preporučuju trening uz muziku. Naravno, ako ujutru ustanete i uključite muziku, Vaše telo neće samo krenuti ka teretani. Međutim, ako odlučite da se naterate da ipak odete, i provedete trenung uz muziku, stvari će već biti drugačije. Po nekim istraživanjima dovoljno je 2-3 nedelje da organizam stekne naviku treniranja. Uz muziku je trening, međutim, lakši, pa se to desi i ranije!

Rešenje za sve nas lenjivce: Trening uz muziku

Ukoliko nemate dobro ozvučenje, naručite ozvučenje za iznajmljivanje i Vaš trening može da počne!

Prijatna muzika je rešenje za većinu problema i stresova koje ljudski organizam doživi. Tako i trening uz muziku biva lakši, osećamo se prijatnije i agilnije za fizičku aktivnost. To ne mora biti teretana. Može biti i trening na spravicama u parku sa slušalicama u ušima. Ili sklekovi i trbušnjaci kod kuće, uz perfektnu muziku odvrnutu na kvalitetnom iznajmljenom ozvučenju. Uh, evo već mi se trenira! Krećem od sutra! Šalu na stranu, u daljem tekstu, predočićemo načine na koji muzika ulepšava trening i čini ga lakšim.

Muzika ublažava bol

Kada vežbamo, naše telo doživljava zatezanje mišića i blagi bol. Pri prvim treninzima ili posle dućže fizilke neaktivnosti taj bol je dosta jači i težak za izdržavanje. Ono što znamo, a potkrepljeno je naučnim činjenicama, je da muzika koju volimo utiče na lučenje opioida. To su prirodne supstance koje ublažavaju bol. Tako da je pod uticajem njih svaki napor lakše izdržati. Dakle, makar u početku, neka trening uz muziku puštenu na Vašem ili čak i iznajmljenom ozvučenju bude normalna stvar. Ako slušate muziku dok vežbate, upale mišića će biti manjeg intenziteta, i lakše se preboleti. 

“Ubijte“ tugu i neraspoloženje dobrom muzikom i treningom

Pretpostavljam da nije veliki broj Vas koji, kad krene loše dan ili period, ne pozovete drugare, uskočite u kuću i

trening uz muziku – relaksacija i uživanje za ceo organizam!

odvrnete muziku. Opuštajući se uz društvo i prijatne zvuke na prejakom ozvučenju koje ste prethodno iznajmili ili kupili. Dakle, i bez natrpavanja ovih redova naučnim činjenicama, jasno Vam je da muzika motiviše ljude. Ako je to istina, ima li razloga protiv da Vaš trening bude sa muzikom?

Ne bih rekao. Muzika ubija bol. Stavlja osmeh na lice. A pored toga, fizički umor je psihički odmor! Tako da sve lepo i korisno možete spojiti na jednom mestu! Vežbajte i slučajte muziku ljudi! Budite radosni! Krenulo je lepo vreme. Vazduh peva. Nema razloga da se ne aktivirate. I ja ću. Obećavam! Ne samo slušati muziku, koju evo slušam dok pišem, na sjajnim zvučnicima SM ozvučenja. Iskoristiću ovo sjajno ozvučenje i uz trening uz muziku staviti osmeh na lice. Već od sutra ujutru!

Plešite sprovodeći trening uz muziku

Trenirajući uz muziku, pojačavate želju za ponavljanjem fizičke aktivnosti i stavljate osmeh na lice!

Muzika je tako koncipirana da pokreće telo da igra. Trening uz muziku dakle nije samo teretana. Koju eto spominjem kao primer. Već mnogo više od toga. Pa pogledajte samo razne varijante plesnih muzičkih treninga. Uzmite zumbu kao primer. Slušate muziku, igrate uz nju i trenirate! Zatežete mišiće, čineći da se lepše osećate u svom telu. A sve što radite je da se dobro provodite uz zvuke muzike koju volite. Drugar koji drži tcross fit treninge me je još davno posavetovao. Kaže,

-“Ja kad sam rešio da pokrenem priču sa treninzima, zbaš koga sam prvo zvao?

-“Pretpostavljam neku prodavnicu sportske opreme i sportskih rekvizita.“

-“Grešiš! Ozvučenje za iznajmljivanje. Trening bez muzike nije trening!“

Pri prvoj poseti njegovim treninzima, kod jedne od onih odluka o počinjanju sa treninzima od sutra, sve mi je bilo jasno. Ne postoji prostor na svetu gde ima više nasmejanih i radosnih lica uz teške fizičke napore kao na treninzima gde svira muzika na kvalitetnom ozvučenju. Ta energija koja je krasila prostoriju te večeri i dalje mi stoji u glavi. I pomogla mi je veoma pri malopređašnjoj odluci da počnem da treniram baš od sutra! Pridružujem se ekipi nasmejanih ljudi koji su jasno rešili da im je hobi trening uz muziku! A Vi? Evo malo muzike za trening da Vas motiviše za trening:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *