Pet razloga zašto da angažujete DJ-a za svoju proslavu

U našoj tradiciji uobičajeno je angažovanje muzičara za proslave rođendana, krštenja, svadba i drugih važnih datuma, koji se obeležavaju u krugu porodice i prijatelja. Poznati smo po uživanju u veseljima do jutra, koja se ne mogu zamisliti bez muzike. Nekada se dilema u angažovanju muzičara odnosila na izbor između klasičnog benda, trubača i tamburaša, a poslednjih godina sve veći broj ljudi se dvoumi između angažovanja “žive” muzike i DJ-a. Tome je verovatno doprineo rast popularnosti domaćih i stranih muzičkih festivala na kojima nastupaju kako svetska, tako i domaća imena iz sveta DJ-inga. Zato vam mi danas donosimo 5 prednosti angažovanja DJ-a:

  1. Uživanje u originalnom zvuku

Uz muziku DJ-a, ne postoji mogućnost da vaša omiljena pesma ne zvuči kako treba, zbog toga što određeni bend nije kvalitetan ili je pevaču loš dan. Kada se odlučite za ovaj vid muzike na vašem veselju, svaka pesma će zvučiti odlično u originalnoj izvedbi datog izvođača. Tako ćete imati priliku da slušate više muških i ženskih izvođača, različite boje glasa i da uživate u pesmama koje njima “leže”. Pevači i pevačice u bendu s druge strane, izvode i pesme koje im manje leže, ali koje gosti zahtevaju. Odabirom DJ-a, eleminišu se takvi problemi.

  1. Zahteva manje prostora i novca

DJ je odličan izbor posebno kada su u pitanju manja slavlja: obeležavanje godišnjice, rođendana, krštenja ili intimnih venčanja. Jedna od prednosti je što oprema ne zauzima veliki prostor, te bina nije neophodna i više mesta može da zauzme sam podijum za igru. Pored toga DJ je zadužen za atmosferu, ali do izražaja više dolaze domaćini, bilo da su u pitanju slavljenici ili mladenci, zbog kojih su se gosti i okupili.

Uz to, jedna veoma značajna stavka prilikom organizovanja bilo kakvog slavlja je novčani momenat. DJ-evi su uglavnom daleko jeftiniji od bendova, trubača i tamburaša, a mogu da naprave sjajnu atmosferu. 

  1. Neograničen repertoar pesama

“Ne znam pesmu” u slučaju kada DJ pušta muziku je mnogo ređe, nego kada je u pitanju “živa” muzika. Bilo da je reč o pesmi iz 60-ih, 70-ih, 80-ih godina ili onoj koja je izašla pre nedelju dana, sve se mogu pronaći na jednoj DJ listi. Tako je DJ-evima mnogo lakše da ugode gostima od 7 do 77 godina, što je izazov sa kojim se muzičari susreću na većini proslava.

  1. Posebni efekti za podizanje atmosfere
Iznajmljivanje DJ-a

Uz vrhunski zvuk i raznolik repertoar, DJ-evi koriste i posebne zvučne i svetlosne efekte za podizanje atmosfere. Pored toga oni su često ti koji vode protokol slavlja i komuniciraju sa gostima, što dodatno utiče na bolji ugođaj svih pristutnih. Neki DJ-evi deo svog nastupa posvete karaokama i raznim igricama poput Limbo dance-a, što mnoge goste posebno oduševi i garantuje momente za pamćenje. Ova prednost DJ-a kao izbora muzike najzanimljivija je za slavlja na kojima su gosti pretežno mladi, poput proslave punoletstva.

  1. Veliki izbor

Danas lako možete da dođete do DJ, jer je i kod nas izbor sve veći, a posebno u Beogradu. Međutim, u moru izbora treba da znate kako da odvojite amatere od profesionalnih DJ-eva. Dobar DJ treba da je odličan poznavalac ne samo savremene muzike, već i hitova u poslednjih 50 godina. Tako, treba da zna i da prilagodi muziku gostima, kako prema njihovim godinama, tako i podneblju odakle dolaze. Ono što je uvek bio najsigurniji način za odabir pravog DJ-a je poseta nekom njegovom nastupu pre angažovanja ili preporuka osobe u koju imate poverenja.

Povezano