Muzika za kućnu žurku

Muzika za kućnu žurku

Leto i muzika plus dobro društvo jednako je dobar provod. Ovo je definitivno period kada ima najviše žurki u Beogradu, a lepo vreme svakako pruža više mogućnosti za provod na otvorenom. Mnogo klubova i kafića otvara svoje bašte iz kojih se čuju najnoviji letnji hitovi, nakon kojih se obično ide na neki after, koji po pravilu bude bolji od prvobitne žurke u klubu.  

A zašto je to tako?

Opuštena atmosfera kućnih žurki je neprocenjiva. Uglavnom se okuplja društvo koje ti odgovara, sluša se muzika koju volite i nije potrebno posebno sređivanje kao za izalazak u klub. Uz sve to, uvek prođeš  jeftinije, pa kako pored svega ovoga ne voleti kućnu žurku. Još jedna prednost je što se lako organizuje, a mi smo pripremu podelili na dva dela.

Ozvučenje je pola dobre žurkeU Beogradu se može naći povoljno iznajmljivanje ozvučenja

Najvažnija stvar za dobru žurku je muzika, a u kućnoj varijanti uvek možete da slušate baš ono što poželite u tom trenutku. Da bi svi uživali u muzici (i osećali se kao  u klubu), ključno je dobro ozvučenje. Ukoliko nemate dobre zvučnike, to nije nikakav problem, jer u Beogradu uvek možete pronaći kvalitetno i povoljno ozvučenje za iznajmljivanje. To je uvek bolja varijanta od kupovine sopstvenog ozvučenja. Iznajmljivanje ozvučenja vam pruža i veće mogućnosti za temu žurke, pa u ovom slučaju možete organizovati i karaoke, jer pored zvučnika i miksete možete iznajmiti i mikrofone. Karaoke nikada neće izaći iz mode i ako ništa drugo, smeh je tada zagarantovan.

Kada ste nabavili ozvučenje i pojačali bas do daske, ostaje vam samo da izaberete dobru playlistu i sipate omiljeno piće. Ono što bi u ovom slučaju jedino moglo da pođe po zlu je da svi u jednom trenutku požele da budu DJ i da cela stvar ode u pogrešnom smeru. Ako nemate nekog prijatelja koji bi želeo da preuzme ovu ulogu i stane za DJ pult, uvek možete da angažujete nekog profesionalca i budete bez brige. U Beogradu bar imate veliki izbor DJ-eva bez obzira na vrstu muzike koju slušate.

Drugu polovinu čine rasveta i društvo

Rasveta je važan vizuelni efekat žurke

Druga polovina su definitivno ambijent i društvo. Ukoliko ste u mogućnosti, leto i lepo vreme treba definitivno iskoristiti za žurku na otvorenom – u dvorištu, na plaži ili većoj terasi. Ukoliko to nije opcija, uvek vam ostaje mogućnost stana ili kuće, posebno u periodu kada ukućani ili cimeri odu na odmor. Složili smo se da je muzika najvažnija za atmosferu, ali i ambijent treba da bude tu da je podrži.  A najbolji efekat se postiže kada ritam muzike prati dobra rasveta. Ovo možda nije opcija za uobičajene kućne žurke, ali ukoliko se odlučite da na ovaj način proslavite neki vama bitan datum, raspitajte se za iznajmljivanje rasvete u Beogradu i napravite žurku za pamćenje. 

Kada ste se pobrinuli za sve kako bi se vaša žurka dugo prepričavala, ostaje da odredite ko će je to prepričavati i deliti na Instagramu i Face-u. Pozovite svoje društvo i budite uvek spremni za neočekivane goste, jer kakva je to žurka ako ne upoznaš nove ljude, pa makar bio i domaćin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *