Kako iznajmiti pravo ozvučenje?

Kako iznajmiti pravo ozvučenje?

Bez obzira kojim povodom ste rešili da iznajmite ozvučenje, ukoliko se ne bavite muzikom profesionalno, za vas je sigurno izazov odabrati kvalitetno ozvučenje po povoljnoj ceni. Pre nego što krenete da se raspitujete i pretražujete po internetu, verovatno niste upućeni šta sve tačno može da podrazumeva paket za iznajmljivanje ozvučenja, a kada pogledate par ponuda, postavlja se pitanje koja je tačno razlika među njima, osim u ceni. Iako svi žele da prođu što jeftinije, ne sme se zapostaviti ni kvalitet, jer ukoliko zvuk bude loš ili čak oprema zakaže onda nastaje mnogo veća šteta od prvobitne uštede.

Zato, hajde da vidimo prvo – Šta sve može da čini paket ozvučenja za iznajmljivanje?

Mikseta i ozvučenje
Mikseta

Ono što i sami znate je da su za ozvučenje potrebni zvučnici i oni jesu jako važan, ali ne i jedini element dobrog ozvučenja. Kako biste obezbedili da ne dođe do prekida zvuka, podesili nivo jačine i boju glasa ili fino korigovali basove potrebna vam je mikseta. Ovim uređajem će se, dakle obezbediti kvalitet i postojanost zvuka. Ova dva elementa su sasvim dovoljna u nekim slučajevima, posebno ako su u pitanju neka manja porodična slavlja i okupljanja u kućnoj varijanti. Međutim, ako se radi o velikom prostoru i velikim događajima i manifestacijama onda će vas zanimati i sistemi ozvučenja. U oba slučaja, što znači i kod kućnih proslava i kod većih okupljanja, mogu vam trebati i mikrofoni, te se i oni mogu naći u paketima za iznajmljivanje.Kada znamo šta se sve može naći u ponudi, kako da odaberemo pravo ozvučenje?

Svi gore navedeni elementi uglavnom su grupisani u određene pakete, zbog različitih potreba ljudi. Od toga treba i početi kada želite da pronađete kvalitetno ozvučenje po povoljnoj ceni. Kojim povodom vi želite da iznajmite ozvučenje?

Ozvučenje za kućne proslave

Ukoliko je to manje okupljanje u kućnoj atmosferi ili prostorijama manjih povrišina za vas će biti odličan paket sa dva RCF725 zvučnika visokog kvaliteta i jedna mikseta Powermate, što možete pronaći u Beogradu i iznajmiti za svega 30e po danu i to sa montažom.

Ozvučenje za veće događaje

Zvucnjik ozvucenje slika
Ozvucenje slika

Za nešto veće proslave, koje podrazumevaju veći broj ljudi i veći prostor, potreban je samo dodatan broj zvučnika, kako bi svi posetioci u svakom delu prostorije podjednako uživali u kvalitetnom zvuku i omiljenoj muzici. Kada se prethodni paket uveća sa 2 dodatna RCF725 zvučnika, uz nešto veću cenu, bićete sigurni da ozvučenje neće umanjiti doživljaj benda ili DJ-a kog ste unajmili.

Ozvučenje za živu muziku

Ono što još može da utiče na kvalitet zvuka i što je jako bitno na velikim okupljanjima, pogotovo ukoliko nastupaju veći bendovi, su bas binovi koji su zaduženi da se i niži tonovi jednako dobro čuju. Ovo je važno za bas gitaru, kontrabas i druge slične instrumente. U tom slučaju su odlični paketi sa dva RCF725 zvučnika, miksetom i dva bas bina RCF 8003, koji se u Beogradu mogu iznajmiti za 60e na dan uz uračunatu montažu.

Sada znate, koji sve elementi mogu da čine ozvučenje i da se to razlikuje od vrste događaja za koji se pribavljaju. Iznajmljivanje se uglavnom naplaćuje po danu i odlično je ukoliko je u cenu uračunata i montaža, što je čest slučaj ukoliko ste iz Beograda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *